Biografie Marten

Foto is gemaakt in de zomer van 2011 op Vlieland.

Marten Boonstra is op zijn 16de begonnen met spelen in het theater. Zijn eerste ervaring was bij de toneelvereniging “De Weijert”. Later is de toneelvereniging “De Weijert” overgegaan in het “Grunneger Volkstoneel”. Daar heeft hij zo’n dertig stukken gespeeld in de streektaal.
Tijdens en na het “Grunneger Volkstoneel” kwam hij terecht bij de Voorziening waar hij zijn
medewerking verleende aan het Jules Verne project en een seizoen speelde in het toneelstuk “Op biesterboan".

Verder verleende hij zijn medewerking aan het theater spektakel Babylon een productie van de Academie Minerva. Hij volgde zanglessen bij Wochie Spijkerman en Lies van der Bij en nam lessen bij de school voor dans en beweging bij Marina van de Ruyt. In het seizoen 88/89 speelde hij in Habiba een productie van Raqs, geregisseerd door Roelof Pieters met een choreografie van Editha Vennink. Daarna werd hij lid van de GOOV, later is de naam veranderd in de GOOV Muziektheater. Zijn eerste rol bij de GOOV speelde hij in de Opera/Musical Candide. Na deze productie volgden On the Twentieth Century, Ruddigore, Columbus, How to succeed in business without really trying, Strike up the Band, Jekyll and Hyde en Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Voor Ruddigore, Columbus, How to succeed in business without really trying en Strike up the Band tekende hij ook voor de choreografie. Met de groep Fier won hij de publieksprijs van het Noord Nederlands Liedjes festival. Ook werkte hij mee aan de operettes, Trauminsel, Fruhjarsparade, Ungarische Hochzeit, Die Lustige Witwe, Zirkus Prinzessinnen, Oklahoma. Bij stichting Dastater speelde hij in drie kerstvoorstellingen Edel Gebedel, Aladdin en Sjaak en de Bonnenstaak. Met de groep Juffrouw Scholten toerde hij door Nederland met enkele Nederlandstalig liedjes programma. Afgelopen zomer verzorgde hij de choreografie van het openluchtspel “ Vrumd Volk” opgevoerd door toneelvereniging Spek om Spinnen uit Nuis/Niebert. Bij de operettevereniging ADO uit Eelde, verzorgde hij de choreografie voor de producties Ein Walzertraum en Im weissen Rössl, Ook was hij verantwoordelijk voor de choreografie van de musical My fair Lady bij de operettevereniging Omlandia in Warffum en de choreografie van de operette Der Graf von Luxemburg bij de operettevereniging Pro Burletta uit Hoogezand. Bij de stichting Jonge Sla maakt hij deel uit van het artistieke team en was hij verantwoordelijk voor de choreografie van de voorstellingen
“De Kersentuin” en “De Vrek”. In het afgelopen seizoen heeft hij een aantal koren gecoachtst waaronder El Elohim en A Bunch of twolips uit Assen en het koor Syerdeberth uit Sidderburen. Voor het kerstconcert 2011 uitgevoerd door Syerdeberth uit Siddeburen, was hij verantwoordelijk voor het toneelbeeld.

Dit jaar heeft hij 8 concerten gegeven i.s.m. Gerard de Blaauw, Marijke van Dijk, Bertus Beltman, Hero Beukema en Liesbeth Bunnik. Een liedjes programma met eigen geschreven nummers. In maart 2013 zal hij samen met Pearle, (van de voice of Holland) een invulling geven aan het concert samen met El Elohim uit Assen. In de zomer van 2014 zal hij zijn medewerking verlenen aan het openluchttheater in Nuis/Niebert.